Dit jaar willen we op woensdagavond 6 april om 18.00 u een Pesachmaaltijd houden. Het is tijdens deze maaltijd, op de avond voor zijn sterven, dat Jezus het Heilig Avondmaal instelde.  De Joden vierden met deze maaltijd de uittocht uit Egypte en de verlossing uit de slavernij. Tijdens het begin van de maaltijd wordt aan de hand van een aantal symbolische gerechtjes de herinnering aan de uittocht levend gehouden.

Er wordt een beroep gedaan op al onze zintuigen en verbeeldingskracht. Voor ons als christenen staan de uittocht, de bevrijding uit de slavernij en het reddingswerk van Jezus op één lijn. Het thema van zowel het Pesachfeest als ons Paasfeest is n.l. verlossing. We willen dan ook op deze avond verbindingen leggen tussen het Joodse Paasfeest en ons Paasfeest, het feest van de opstanding van Jezus. Behalve deze symbolische gerechtjes is er ook een lichte maaltijd.

Tijdens de maaltijd wordt de onderlinge verbondenheid sterk beleefd door het samen proeven, drinken, gedenken en vieren. Met de uitleg richten we ons op jong en oud, dus ook kinderen zijn van harte welkom!  Zij zijn juist diegene die de vragen stellen voor de maaltijd.

De maaltijd wordt gehouden in de Regenboog op woensdag  6 april en begint om 18.00 u.

Voor de Pesachmaaltijd kunt u zich opgeven via de mail: arjavantilborg@outlook.com of via de inschrijflijsten die in de beide kerken in hal liggen.

Namens de Pesach-werkgroep, Gereformeerde en Hervormde Kerk Genderen.