Op verzoek van de Dorpsraad berichten wij u over de kast die is geplaatst op het parkeerterrein van de kerk.

Soms zit het niet mee en is het leven zwaarder en ingewikkelder dan je graag zou willen. Dat kan ook in financiële zin gelden. Armoede is een probleem dat in Nederland helaas toe neemt en dat mogelijk ook in ons dorp speelt. Armoede is een probleem waar nog een taboe op rust en daardoor vaak achter de voordeur ver­borgen blijft.

Als dorpsraad Genderen vinden we het belangrijk om hierin iets te doen en dat is de reden dat we een deelkast willen faciliteren voor het dorp die door en met het dorp ge­vuld wordt en waar gebruik van gemaakt kan worden door eenieder die dit nodig heeft.

Het idee is dat er in deze kast spullen gezet kunnen worden die houdbaar zijn en die je over hebt en die er weer uitgehaald kunnen worden door diegene die dit nodig heeft. Zo delen we en zorgen we samen met en voor elkaar.

In de kast hangt een lijstje met voorbeelden van artikelen die erin kunnen, u kunt denken aan hygiëne artikelen, koffie, thee, blik en conserven en (lang) houdbare levensmiddelen die tegen kou en hitte kunnen. Vanzelfsprekend mogen er geen alcoholische dranken, tabakswaren en drugs in de kast.

De kast staat achter de Hervormde kerk bij het begin van de parkeerplaats, achter warenhuis Treffers. De kast is vanaf nu gevuld en klaar voor gebruik. We hopen op solidariteit en samenredzaamheid in ons dorp!
Voor informatie kunt u contact opnemen met: dorpsraadgenderen@gmail.com

Deelkast Dorpsraad Genderen
Deze deelkast is een idee van de Dorpsraad Genderen,

 Hoe werkt het?
De kast is bedoeld voor mensen die amper rond kunnen komen die kunnen eruit halen wat nodig is het is niet de bedoeling om hem helemaal leeg te halen.

 Hoe wordt hij gevuld?
Als iemand wat over heeft kan dat in de kast geplaatst worden zodoende wordt er ook voorkomen dat er goed eten wordt weg gegooid en blijft de kast gevuld.

Wat mag er allemaal in?
Producten met een lange houdbaarheidsdatum zoals Koffie, Thee Macaroni, Rijst, Conserven, Hygiëne producten zoals Zeep, Deodorant, Shampoo , Tandpasta/ borstel, Maandverband, Toiletpapier etc.

 Wat mag er niet in?
Al bereid voedsel i v m bederven, Geneesmiddelen, Alcohol, Drugs, Tabaksartikelen.