Beste gemeente,

Afgelopen februari hebben wij in de Hervormde kerk een filmpje laten zien, om geld op te halen voor deze stichting. Nu wij terug zijn willen wij graag onze ervaring met u delen.

Inmiddels zijn wij, Vera en Marjon, alweer een maand terug in Nederland. We hebben een goede en bijzondere tijd achter de rug in Brazilië. Met een groep ambassadeurs van school hebben wij stichting New Generation Brasil bezocht. Voor de stichting is een paar maanden terug gecollecteerd in de kerk. Heel erg bedankt voor uw bijdrage. Buiten de normale schooltijd komen de kinderen uit arme wijken van de stad naar de vakschool van de stichting toe. Hier is een plek voor ze om te leren, te spelen en zich geliefd te voelen. Wij hebben de kinderen mogen ontmoeten en leren kennen, met ze gelachen en met ze gehuild.

Ook zijn we bij gezinnen op bezoek geweest om een beeld te krijgen van in wat voor situaties ze leven. Ze wonen in een klein appartement, met meerdere kinderen op één slaapkamer. Bij de meesten ontbreekt de vader in huis. In de omgeving waar ze wonen vindt veel drugshandel, alcoholgebruik en ruzie plaats.

Al in de eerste paar dagen hadden we door hoe sterk het geloof in Brazilië aanwezig is. De mensen en kinderen hebben weinig om aan vast te houden, behalve aan de liefde van God en Jezus. Dit geloof sleept hen door moeilijke tijden.  We hebben met de kinderen ontzettend veel mooie momenten beleefd. Iedere dag hebben we met ze gesport, lessen gevolgd, gebakken, een mozaïek gemaakt en gegeten. In korte tijd hebben we een mooie band met ze opgebouwd en hun verhalen gehoord.

De stichting geeft vanuit het geloof met veel liefde de kinderen hoop. Ze leren ze dat ze waardevol zijn en laten ze nadenken over wat ze willen worden. De kinderen worden geholpen met het bereiken van hun doel en met aandacht en onderwijs ondersteund. Zo bouwt de vakschool aan hun toekomstperspectief. Door hard te werken voor hun dromen kunnen deze kinderen een nieuwe generatie vormen.

We willen jullie graag bedanken voor al het medeleven, de kaartjes, berichtjes en gebeden. Zoveel liefde en aandacht heeft ons verrast en bemoedigd. We hopen binnenkort in de kerk nog wat meer te vertellen en te laten zien van onze reis.

Groetjes, Marjon en Vera.